Vertijul si ameliorarea acestuia cu produsele naturale CaliVita

Vertijul este o senzatie subiectiva ,descrisa adesea prin cuvantul "ameteala "si reprezinta o iluzie halucinatorie  a unei miscari a corpului sau a mediului inconjurator .In limbaj obisnuit nu se refera doar la iluzia miscarii,ci si la senzatia cronica  sau intermitenta de pierdere a echilubrului.

Cel mai frecvent se descrie o senzatie rotatorie,in general cu o perturbare a sistemului vestivular.Receptorii vestibulari periferici situati in labirintul urechii interne comporta trei canale semicirculare si aparatul otolitic (urticula si sacula ) de fiecare parte . Aceste canale transmit acceleratia angulara,in timp ce otoliteletransmit acceleratia lineara,fortele de gravitatie si senzatia finala a sensului pozitiei capului in spatiu.

Simptome

Vertijulpoate aparea brusc si poate dura cateva minute ,sau poate aparea si disparea de-a lungul mai multor zile.Simptomele vertijului pot varia in intensitate ,si pot include:senzatia ca mediul se misca sau se invarte,greata,varsaturi,dificultatea de a sta in picioare si a merge,senzatia de nesiguranta ,senzatia ca nu va putea sa mentina privirea in acelasi punct pentru mai mult timp ,senzatia ca podeaua se misca.

Cauze

Cauzele vertijului sunt multiple si foarte variate:

ORL: infectii virale sau bacteriene,inflamatii sau leziuni ale urechii medii,boala Meniere

Cardiovasculare:infarct miocardic,aritmii,bradicardie,tahicardie,cardiomiopatii,variatii de tensiune (hipotensiune sau hipertensiune)

Cerebrale:accident vascular cerebral,tumori cerebrale,cefalee,migrene,hipoxie cerebrala,dementa,emotiile  puternice,ridicarea rapida in picioare,consumul de alcool sau droguri.

Metabolice:hipoxie,hipoglicemie,deshidratare.

Medicamente:medicatia hipertensiva ,sedativele,tranchilizantele,antidepresivele,analgezicele,antibioticele,diureticele.

Alte afectiuni:hemoragice,infectii,alergii,anemii,afectiuni endocrine (ale tiroidei ,glandei suprarenale,hipofizei)

Vetijulapare datorita unei probleme in mecanismul echilibrului aflat in urechea interna.Cele mai frecvente forme de vertij apar in infectii virale ale urechii care debuteaza ,de obicei ,brusc si pot fi insotite de dureri articulare si febra.

Atacuri scurte dar recurente de vertij sunt deseori determinate de vertijul pozitional benign.Acest tip de verij poate urma unei infectii virale sau unei inflamatii sau leziuni ale urechii medii .De obicei afecteaza persoanele in varsta  si poate fi provocata de o miscare brusca a capului,cum ar fi rotirea rapida.

Atacurile sunt de obicei foarte scurte ,pot dura doar cateva secunde ,dar pot determina confuzie si dezorientare.Bola Meniere este o afectiune vestibulara ,o afectiune a urechii interne,ce produce un set de simptome recurente ca urmare a acumularii unor mari cantitati de fluid numit endilimfa la nivelul urechii interne.

Diagnostic

Medicul va diagnostica vertijul din descrierea simptomelor.Examinarea urechii,a miscarilor oculare si a sistemului nervos pot fi necesare pentru a gasi cauza .Daca se detecteaza artrita cervicala,se poate efectua o radiografie in aceasta zona.In cazulin care pacienul prezinta si tinitus poate fi de folos efectuarea unui RMN sau a unui computer tomograf,pentru a exclude prezenta unei tumori cerebrale.

Tratament

Tratamentul depinde de cauze si de severitatea simptomelor,astfel:

Daca vertijul este provocat de circulatia cerebrala  precara ,poate fi de vfolos administrarea de doze zilnice de aspirina .Subliniem rezultatele foarte bune  obtinute cu "aspirina vegetala " care se regaseste in produsul White  Willow ( 100 capsule )

In cazul unei spondiloze cervicale ,se recurge la balneofizioterapie si la produsele antiinflamatoare.

Daca este vorba de o afectiune psihiatrica ,se recurge la antidepresive si ,daca este cazul,la psihoterapie.Planta precun Rhodiola rosea care se gaseste ca atare in produsul Rhodiolin fabricat de CaliVita poate completa tratamentul.

In cazul unei afectari neurologice ,se poate utiliza antiinflamatoare ,antioxidanti ,vitamine din complexul B  ,vasodilatatoare si antidepresive.

Gingko Biloba se numara printre cele mai bune plante pentru imbunatatirea  circulatiei cerebtale ,prin urmare este un remediu excelent impotriva vertijului.Spirulina contine o combinatie unica de vitamine si antioxidanti fiind utila in aceasta patologie. 

Sistemil vestibular este unul dintre cele trei sisteme senzoriale supervizand orientarea soatiala si postura;celelalte doua sunt sistemul vizual si sistemul somatosenzorial care transmit informatia periferica de la receptorii pielii ,articulatiilor si muschilor.

Aceste trei sisteme stabilizatoare se intensifica suficient pentru a compensa partial sau complet insuficienta unuia dintre ele.Vertijul poate releva o stimulare fiziologica a unuia din aceste sisteme sau o modificare patologica a acestora.

 
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Doviro Family S.R.L., Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.