Luteina

În fiecare moment al zilei, unul din cele cinci simţuri ale omului, văzul, prin organul său, ochiul, este expus la diferite efecte nocive din mediul înconjurător, şi de aceea, acest organ foarte important, necesită o îngrijire deosebită.

Cel mai bun antioxidant în vederea susţinerii şi îmbunătăţirii sănătaţii ochiului este luteina. Trebuie să ştim că înca din timpuri străvechi, luteina, datorită efectelor sale benefice asupra ochiului, a fost denumită în popor "lumina ochilor".

Cercetători americani de prestigiu au revelat rolul major al luteinei în procesul antioxidant, astfel încat cea mai mare parte a grăsimilor oxidate este inhibata de această substanţă numită luteină.

De-a lungul timpului, medicii au descoperit cateva efecte majore ale luteinei:

  • ajută la creşterea acuităţii vizuale în general şi pe timp de noapte
  • protejează pata galbenă împotriva radiaţiilor UV şi a radicalilor liberi de oxigen
  • protejează ochii de acţiunea nocivă a altor radiaţii (computer, televizor etc.)
  • ameliorează tulburările de vedere
  • are un rol deosebit de eficient în prevenirea cataractei


Luteina este un supliment alimentar benefic pentru organismul uman în general, şi pentru ochi în mod special. Consumat în mod sistematic ajută la îmbunătăţirea şi susţinerea aparatului vizual. Acest lucru este deosebit de important, deoarece vederea este o funcţie indispensabilă în orice activitate şi la orice vârstă. Si, să nu uităm...cum spuneau latinii, "mens sana in corpore sano"(minte sănătoasă în trup sănătos)

 

 

 

 
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Doviro Family S.R.L., Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.