Melatonina

Studii recente făcute de medici specialişti arată că persoanele care au insomnii trăiesc cu o treime mai puţin decat cele care se odihnesc cat trebuie. Dar efectele negative ale lipsei de somn nu se reduc doar la scurtarea duratei vieţii, ci şi la calitatea acesteia.

Mai exact, lipsa de somn scade performanţele intelectuale, determină nervozitate şi irascibilitate, creează, în timp, teren fertil pentru boli, deoarece scade imunitatea şi determină tulburări emoţionale şi de personalitate precum depresia sau sindromul bipolar. Tocmai de aceea, insomniile trebuie tratate.

Un hormon secretat de organism, în cantitate maximă atunci cand se încheie ziua, în prezenţa întunericului, numit melatonină, este principalul „vinovat” de inducerea somnului. Denumirea acestui hormon provine din cuvântul grecesc melas, care se traduce prin cuvântul negru, ceea ce arată că acest hormon este secretat în absenţa luminii, adică la întuneric. Melatonina este un antioxidant puternic, fiind o substanță care neutralizează radicalii HO, O-2, NO.

De-a lungul anilor, anumiţi cercetători din Germania, Franţa, Anglia, Statele Unite ale Americii şi Japonia, au făcut vaste cercetări asupra omului şi au ajuns la concluzia că nivelul scăzut de melatonină din corpul uman accelereaza îmbătranirea.

Melatonina, de asemenea, îmbunătăţeste funcţiile sistemului imunitar, neutralizează efectele negative ale stresului, în cantităţi suficiente, melatonina oferă un somn profund şi liniştitor, iar prin proprietăţile sale antioxidante, ea:

  • stimulează enzimele antioxidative
  • creşte eficienţa altor antioxidanţi
  • reduce dispersia electronilor

Si dacă, totuşi, tineri sau adulţi fiind, v-aţi întrebat de ce oamenii ajunşi la senectute merg mai devreme la culcare, veţi găsi un răspuns foarte succint că, pe masură ce înaintăm în varstă, cantitatea de melatonină scade, şi astfel bătrânii simt nevoia să adoarmă foarte devreme.

Melatonin este un produs creat de Calivita ce conţine melatonină.

 
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Doviro Family S.R.L., Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.