Senior Formula ( 90 tablete )

Senior Formula ( 90 tablete )
Odată cu înaintarea în vârstă, printre multe altele, se modifică şi necesarul de vitamine al organismului. De asemenea, ritmul de viaţă suferă modificări, iar alimentaţia dezechilibrată devine adesea o problemă. Metabolismul încetineşte, iar absorbţia nutrienţilor este de multe ori incompletă. Din aceste considerente, la vârstnici este necesară suplimentarea vitaminelor şi mineralelor.
Preţ TVA inclus: 69,50 Lei
Cantitate

Senior Formula - Sănătate fără vârstă

După vârsta de 50 de ani, numărul factorilor care contribuie la creşterea necesarului de vitamine şi minerale al organismului se înmulţeşte. Aceasta se datorează în special modificărilor fiziologice importante care au loc odată cu înaintarea în vârstă. Metabolismul devine mai lent, absorbţia nutrienţilor este incompletă, întregul ritm de viaţă se schimbă. Senior Formula este recomandată în special celor care trec prin perioade de activitate fizică dezechilibrată, au un ritm şi o alimentaţie zilnică neechilibrată sau in cure de slăbire. Fumatul, consumul unei cantităţi mari de cafea, stresul, efortul fizic şi mental sporit, precum şi diferiţi factori de mediu duc la creşterea necesarului de vitamine şi minerale.

Acest produs cu multivitamine, care se adresează în special persoanelor de peste 50 de ani, contribuie la funcţionarea sănătoasă a organismului şi a proceselor fiziologice vitale. Pe lângă vitamine şi minerale, acest produs conţine şi diferite extracte benefice din plante, de exemplu din frunze de Ginkgo biloba („arborele pagodelor”). Acest copac există pe Pământ de mai mult de 200 de milioane de ani, din acest motiv fiind considerat o fosilă vie. Cercetările moderne au demonstrat că Ginkgo biloba are un spectru foarte larg de efecte benefice asupra sănătăţii. Acest arbore special, pe lângă efectul său antioxidant foarte puternic, datorită flavonoidelor din compoziţie, sprijină funcţionarea normală a sistemului circulator şi normalizează fluxul sanguin, furnizând, prin urmare, oxigen şi nutrienţi celulelor şi ajutând astfel la menţinerea prospeţimii fizice şi mentale.

Acest produs CaliVita conţine, de asemenea, luteină şi extract de seminţe de struguri, care au efecte antioxidante şi ajută la blocarea proceselor oxidative nocive din organism.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vârstnicii reprezintă o categorie vulnerabila,un procent  insemnat din populaţia totală, în lumea întreagă, indeosebi în Romania. După implinirea a 5 decenii de viata, multimea factorilor care isi aduc aportul  la marirea nevoii de vitamine şi minerale al corpului uman se înmulţeşte. Acest lucru  este determinat în mod special de modificările fiziologice notabile care se de sfasoara  odată cu trecerea anilor. Metabolismul incetineste, asimilarea  nutrienţilor este inadecvata, ritmul de viaţă se modifica . Suplimentul natural Senior Formula este adresat în mod deosebit celor care , au un ritm şi o alimentaţie zilnică neordonata sau in cure de slăbire. Fumatul,apariţia unor afecţiuni, consumul de medicamente, intervenţii chirurgicale, probleme metabolice şi de digestie consumul unei cantităţi mari de cafea,  efortul fizic şi mental sporit, precum şi diferiţi factori de mediu , sunt cauze care duc la creşterea necesarului de vitamine şi minerale.

Compania 4Life Products a realizat suplimentul nutritional Senior Formula, care se adresează în special persoanelor de peste 50 de ani.Acest produs cu multivitamine, contribuie la funcţionarea sănătoasă a organismului şi a proceselor fiziologice vitale. Un complex  de :

 • vitamine (E, beta-caroten, C, B1, B2, B3, acid folic, acid pantotenic, B6, biotină, colină, inozitol, PABA, B12);
 • minerale (potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, crom, molibden, iod, seleniu)
 • nutrienţi (extract din frunze de Ginkgo biloba, extract din seminţe de struguri, extract din scoarţă de brad, luteină, superoxid dismutază, betaină HCl, complex de bioflavonoide din citrice, complex hesperidinic, L-glutation).

Principalul ingredient al produsului naturist Senior Formula este extractul din frunza milenarului Ginkgo biloba („arborele pagodelor”), un arbore unic, o "fosilă vie", un simbol al longevităţii, privit ca o adevarată minune a lumii datorită calitatilor sale miraculoase. Acest arbore există pe Glob de peste  200 de milioane de ani, de aceea este considerat o fosilă vie. Studii  moderne au certificat că  copacul Ginkgo biloba are un spectru foarte larg de efecte benefice asupra organismului uman.

Conform cercetarilor, extractul din frunze de Ginkgo biloba are trei efecte majore asupra sanatatii : 

 1. Imbunătăţeşte circulaţia sanguină: sprijină funcţionarea normală a sistemului circulator;are proprietăţi vasodilatatoare, în special la nivelul circulaţiei cerebrale, retiniene şi membrelor inferioare/superioare;normalizează fluxul sanguin; ameliorează simptomele ce apar odată cu îmbătrânirea; 
 2. Este un antioxidant natural puternic care fortifică mecanismul de apărare al organismului împotriva radicalilor liberi ;furnizeaza oxigen şi nutrienţi celulelor şi ajutând astfel la menţinerea prospeţimii fizice şi mentale ; îmbunătăţeşte memoria, stimulează activitatea cerebrală;
 3.  Are calitati  anticoagulante, participa  la refacerea după accidente ischemice şi accidente vasculare cerebrale şi preintampina  agregarea plachetelor.

Vitaminele sunt substanţe fara de care viata nu ar fi posibila. Orice vitamină are acţiune specifică  (personalizata ), dar acţionează şi sinergic, "lucrând în echipă". Carenta  doar a unei singure vitamine poate contribui la dezechilibre diverse, avand ca consecint  boli mai mult sau mai puţin grave.
 

 • Vitamina B9 ,B6 şi B12 întarzie degenerarea unor funcţii ale organismului (inevitabil odată inaintarea in varsta) ca: funcţiile cognitive, capacitatea de a gândi, de a învăţa, de a memora si reduc şi riscul bolilor coronariene.
 • Vitamina E, beta-carotenul şi vitamina C ( sunt considerati antioxidanti ) întârzie formarea cataractei şi degenerarea maculei.
 • Vitaminele  B sunt vitale pentru optima funcţionare a musculaturii şi a sistemului nervos,pentru transmiterea fluxului nervos , pentru stabilizarea fierului în hemoglobină, participa la metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, nu permit depunerea colesterolului pe pereţii vaselor de sange si întarzie  procesele de ateroscleroză .

Vitaminele, în absenţa mineralelor , nu pot fi asimilate şi nu îşi pot exercita efectul benefic. In comparatie cu alţi nutrienţi, mineralele nu pot fi produse de către organism uman , ele necesitand să fie completate prin  aport alimentar. 4-5% din greutatea corporală este reprezenta de minerale iar necesarul de minerale esenţiale este de 100 mg/zi.Cele mai important rol ,al mineralelor, in organism, este acela de susţinere a unor enzime necesare în desfăşurarea funcţiilor vitale în condiţii optime. 

Superoxid dismutaza-"gena anti-îmbătrânire"- este un alt component de seama al suplimentului nutritional Senior Formula. Omul de stiinta american  Michael Ross  a descoperit ceea ce el numeste "gena anti-îmbătrânire". Gena aceasta, este responsabilă pentru reglarea producerii de superoxid dismutază (SOD). Cercetatorii sustin că fenomenul de îmbătrânire este un simplu efect colateral al diminuarii producţiei de SOD şi de alte enzime oxidante. 


Luteina ,extractul din seminţe de struguri şi scoarţă de pin formeaza, un grup puternic de antioxidanţi care suprijina funcţionare optima a organelor şi ajută la blocarea proceselor oxidative nocive din organism.

Extractul de pin a confirmat proprietăţile sale antioxidante. Aceste proprietati de datorează compuşilor care se găsesc în scoarţa de pin, ca de exemplu, picnogenolii, care apara  inima şi vasele sanguine faţă de efectul distructiv  a radicalilor liberi şi sustine sistemul nervos, imun şi vizual.

Produsul naturist Senior Formula ,deosebit de complex , asigura organismului vârstnicilor vitaminele şi mineralele vitale pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă.

Compoziţie / tabletă:

Vitamina C 60 mg
 
Vitamina E 10 mg
Niacinamidă 10 mg
 
Frunze de Ginkgo biloba 10 mg
Colină 5 mg
 
Inozitol 5 mg
Potasiu 5 mg
 
Zinc 5 mg
Complex de bioflavonoide din citrice 5 mg
 
PABA 4 mg
Acid pantotenic 3 mg
 
Fier 3 mg
Betaină HCl 2 mg
 
Beta-caroten 1,77 mg
Riboflavină (vitamina B2) 1,5 mg
 
Piridoxină (vitamina B6) 1,5 mg
Tiamină (vitamina B1) 1,2 mg
 
Complex hesperidinic 1 mg
L-glutation 1 mg
 
Extract de scoarţă de pin 1 mg
Extract din seminţe de struguri 1000 mcg
 
Mangan 800 mcg
Luteină 500 mc
 
Cupru 300 mcg
Acid folic 70 mcg
 
Biotină 50 mcg
Crom 50 mcg
 
Molibden 25 mcg
Iod 20 mcg
 
Seleniu 20 mcg
Superoxid dismutază 15 mcg
 
Ciancobalamină (vitamina B12) 1 mcg

Mod administrare:

1-3 tablete zilnic, în timpul meselor.

Observaţii:

 • Nu se recomandă consumul de Ginkgo biloba persoanelor care fac tratament cu anticoagulante şi înainte de operaţii, deoarece poate cauza creşterea timpului de coagulare!
 • Consumul produsului trebuie evitat în perioada sarcinii şi alăptării.
 • Diabeticii trebuie să ceară avizul medicului înainte de a începe consumul produsului!

Recomandat pentru:

 
Acest site este deţinut, administrat şi menţinut de Doviro Family S.R.L., Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent menţionat mai înainte este singurul responsabil de conţinutul acestui site, iar Reţeaua CaliVita® International şi entităţile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site.